martes, 26 de marzo de 2013

L’Oratge per a esta Setmana Santa i Pasqua.


La situació meteorològica del que queda de Setmana Santa,  i fins i tot també de la Pasqua, sembla que continuarà venint determinada pel que es coneix com a “situació zonal” o, en poques paraules, una situació típica dominada pel vent de PONENT, amb tot el que això suposa a la Comunitat Valenciana.

L’anticicló situat al nord de les Illes Britàniques,obligarà a desfilar a les borrasques amb fronts associats de ponent a llevant en la Península Ibèrica.


Amb tot això, i tal com estos dies passats, el què cal esperar a la nostra Comunitat és:

1.- Vent de l'oest, persistent, entre moderat i en alguns moments fort; amb mala situació marítima mar endins.

2.- Cel variable, amb pas de núvols (fronts) que podran tapar el cel però que de pluja en deixaran ben poca: algun ruixadet en general dèbil i ocasional, sobretot per l’interior i nord del territori.

3.- Temperatures "suaus" i d’entretemps. Podrien dir que no farà ni fred, ni calor. A les zones més altes i més interiors les màximes es mouran entre els 15º i els 19º. Al litoral i prelitoral es mourem entre els 20º i els 25º. Un exemple el tenim a les màximes del dia 25 de març:


Esta situació portarà, llevat de les Canàries i de bona part del litoral mediterrani, molt de núvol, pluges recurrents i ambient més aviat fresc a bona part d'Espanya. 



Resumint, el "millor oratge": on menys plourà, millor temperatura farà i més temps lluirà el sol; el tindrem per ací (noteu les cometes per a evitar suspicàcies).

No hay comentarios:

Publicar un comentario