jueves, 20 de diciembre de 2012

Sobre les fotos.






Sobre les fotos.

Vista alguna queixa, i encara que és un tema recurrent, no tenim problema en parlar-ne de nou. Cada u dels què, per torn, ens toca fer els continguts de l’Oratge acabem inevitablement per tindre uns criteris particulars i personals sobre el tema que, per suposat, són totalment discutibles, i es poden compartir, o no.

Criteris que cada u de nosaltres barregem, a voltes en proporcions diferents, per triar fotos són:

Disponibilitat: Hi ha dies que arriben moltes, dies que poques, algunes arriben prompte, altres tard per poder-les preparar per a l’emissió. Hi ha dies que ens falten; i dies que ens sobren.

Qualitat: No massa fosques, no cremades, no tortes, no desenfocades., no amb poca resolució per ser emeses (sinó eixen pixelades), ..., i per favor no vos passeu amb l’Instagram.

Rellevància meteorològica: Açò pot contradir els criteris anteriors i posteriors però, per exemple, una pedregada és una pedregada; encara que es fotografie desenfocada i apuntant tort a la terrassa de casa.

Marc identificatiu del lloc: Preferible una foto que incloga una referència urbana (que es veja el poble) o, encara que no siga urbana, que es relacione fàcil a una població determinada o la permeta caracteritzar. Preferible una foto que incloga referència de cel i de terra a una simple foto del cel sense cap altra referència del lloc. Preferible fotos amb una panoràmica relativament àmplia.

Bellesa: Mol subjectiu, però per exemple no queda bé traure la foto d’un lloc si, per exemple, el que es veu en un primer pla són els contenidors del fem, la roba interior estesa dels veïns o un mar d’antenes de televisió tortes.

Repartiment territorial: Nord i sud, costa i interior.

Temps disponible per a l’espai de l’Oratge; i manera en la que què cada presentador gestiona eixe temps segons la seua manera de presentar.

Per suposat, la participació es lliure i voluntària. A més de l’espai l’Oratge, al altres canals de RTVV, a la web i, com no, este facebook són llocs on també es mostren les fotografies de qui tinga gust de participar. Sempre estarem agraïts a la contribució de qualsevol, i sempre estarem disposats a admetre errors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario