miércoles, 3 de octubre de 2012

Any hidrològic 2011-2012.

El primer gràfic mostra la precipitació mitjana acumulada al llarg de l'any hidrològic (1 d'octubre de 2011 a 30 de setembre de 2012) als observatoris de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (http://saih.chj.es/ a l'item Informes) comparada amb la d'altres anys. No era tant baixa des de l'any 2004/05, i això que arreplega les pluges de l'últim cap de setmana de setembre. Fins el 24 de setembre el dèficit de precipitació era d'un 33% i situava, provisionalment, el present any hidrològic, com al més sec dels darrers 12 anys. A data 1 d'octubre l'any hidrològic continua sent deficitari, però un 13%.



Este és el total de pluja acumulada. Constatar, com sempre, la impressionant diferència entre uns llocs i altres de la Comunitat Valenciana. Dels 1248,4 l/m² arreplegats a l'observatori de la Rambla Gallinera (l'Atzúvia, la Marina Alta)  als només 148 del pluviòmetre d'Alacant.


La falta de pluja del darrer any hidrològic s'ha notat en les reserves dels embassaments, que a hores d'ara són més baixes que les que teníem l'any passat o l'altre (què es bateren rècords màxims històrics). No obstat, la situació, de moment, pot ser preocupant però no extrema. Les reserves encara estan per damunt de la mitjana dels últims 10 anys,..., esperant a vore com evoluciona la tardor.





No hay comentarios:

Publicar un comentario