jueves, 29 de diciembre de 2011

Cap d'any estable i temperat.

Tots pendents del pròxim cap de setmana, que serà cap d'any. I les previsions meteorològiques  indiquen que acomiadarem l'any amb temps estable i temperatures suaus.

Podem vore al mapa isobàric previst per la nit de dissabte a diumenge, com l'anticilò abraça plenament tota la Península. Deixa un corredor ample perquè es mantinga la circulació de ponent i de mestral, que afavorirà al litoral mediterrani que les temperatures siguen superiors a les habituals per estes dates.

Tan sols un front atlàntic guaita per l'oest que arribarà el dia 1 a Galícia i, travessarà la Península des de ponent cap a llevant al llarg del dia 2.

A més a més, la temperatura de l'aire a 850 mb (1500 metres aprox.) ens mostra com tindrem una massa d'aire temperada sobre la Península.

Dissabte i diumenge predominarà la circulació de ponent, que afavorirà temperatures més altes al litoral, on podrem arribar o superar els 20 graus de màxima, sobretot diumenge quan el cel estarà més ras. Dissabte tindrem pas de núvols mitjans i alts, que arribaran a tapar el cel cap al nord.

Per tant, acabem un any, que pot ser siga, sinó el més càlid, el segon més càlid dels últims 50 anys, amb temperatures molt suaus a tot el territori.




www.aemet.es
www.wetterzentrale.de


Seran dies de molts desplaçament i, ni el gel, ni la neu, ni la pluja, ni el vent seran obstacle a la carretera. De totes formes màxima precaució sempre.

Bon any 2012 !

No hay comentarios:

Publicar un comentario