domingo, 28 de agosto de 2011

L'Estació Espacial Internacional visible a simple vista. Últimes vegades de l'estiu.



  A partir de hui diumenge, i fins el pròxim cap de setmana, tindrem l'oportunitat diferents dies de poder vore a simple vista l'Estació Espacial Internacional.
Recordem  que veiem un punt en moviment al cel, eixie punt és l'estructura que veieu dalt a la fotografia, i el que veiem és el reflexe del sol als panells solars. La grandària de l'estructura amb tots els panells, és com un camp de futbol. I a hores d'ara, hi ha six astronautes a bord.

Estos astronautes hauran d'estar més temps del previst en òrbita, després dels problemes amb els cohets rusos les últimes setmanes. Els últims llançaments han tingut errades, que han  provocat la pèrdua de satèl.lits i la caiguda sense control de l'última nau de càrrega amb destinació l'EEI. Això implicarà més temps per preparar les noves eixides i un retard de varies setmanes en arribar els recanvis als astronautes en òrbita.

Els dies de pas i els horaris són els següents (tots ells s'ha tret de la pàgina www.heavens-above.com)
Les millors condicions d'observació seran, hui diumenge dia 28, el dimarts dia 30, el dimecres dia 31 i el dijous dia 1 de setmbre. El dia 2 també serà bona ocasió, però hi haurà massa llum. Les altres passades són baixes i segons el lloc d'observació podeu tindre falta de visibilitat si teniu obstacles prop de l'horitzó.

De totes maneres tots el dies podeu intentar-ho. De fet algunes dies, com el dia 29, el dia 31, i els dia 2 la podeu arribar a vore en dos passades consecutives, recordeu que tarden 1 hora i mitja aproximadament en fer la volta a la Terra, i eixos dies els podeu vore en dos voltes consecutives.



L'EEI orbita a una altura de 390 quilòmetres aproximadament sobre la superfície terrestre, a una velocitat aproximada de 28.000 km/h, i poc més de 15 voltes a la Terra cada dia.

Ací teniu el detall de com passarà pel cel alguns d'estos dies. Hem tret el punt d'observació a Buñol, si esteu més al nord, la voreu desplaçada cap al sud i si vos trobeu més al sud, voreu l'òrbita desplaçada més cap al nord.

Hui diumenge dia 28 passarà just davall de l'estrella polar, i desapareixerà, perquè entrarà en l'ombra de la Terra, curiosa observació la de hui.

Dia 30 d'agost, pot ser siga el millor dia, per l'hora, a les 22.05-22.09 hores (ja de nit), i que passarà per damunt de l'estrella polar, i a més a més, tornarà a desparéixer quan arribe a l'ombra de la Terra.
Dia 31, per la mateixa zona nord del nostre cel.


Dia 1 se tembre, quasi el millor dia, passarà pel nostre cap, des del nord-oest cap al sud-est.

Dia 2, de nou caldrà mirar cap al nord.
Dia 3, esta vegada caldrà mirar cap al sud, apareixerà des de l'oest cap al sud.

Vorem si els núvols en deixen vore alguna de les passades.
Sort i bon cel!




No hay comentarios:

Publicar un comentario