domingo, 14 de agosto de 2011

L'Estació Espacial Internacional a simple vista.


Si encara no heu vist l'Estació Espacial Internacional, aquesta setmana és la vostra oportunitat. Farà diferents passades, perfectament visibles des del nostre territori.

Recordeu que el que veiem a simple vista, és un punt en moviment. La llum que veiem és el reflexe del Sol als panells solars.


En la següent taula teniu  les passades d'esta setmana.
Els càlculs estan trets per a un observador situat a la província de València, però canvien poc a Castelló i a Alacant. 
Estos càlculs estan trets de la pàgina  www.heavens-above.com
Per exemple la passada de dilluns a les 22.10 hores és molt bona per l'observació. I el recorregut que tindrà al cel el podeu vore ací.
De fet el dia 15 es pot vore dos vegades, una a les 22.10h (la millor), i una segona després que hagen fet la volta a la Terra a les 23.50h, però esta segona vegada es vorà pitjor.

El dimarts dia 16 passarà molt alta, i brillarà prou, tot i que encara serà de dia es vorà. Aquest és el recorregut al cel, en la passada que farà entre les 21.12h i les 21.17h.
I després de fer la volta a la Terra, podem tornar a vore-la, però més baixa, quasi tocant l'horitzó per davall de l'óssa major entre les 21.49 i les 21.53h. Aquesta és la trajectòria.


El dia 17 serà entre les 21.50 h. i les 21.55 h., i just passarà tocant l'óssa major, de nou haurem de mirar al nord, i la vorem passar des de l'oest cap al nord-est.

A partir del dia 18 es vorà, però més difícilment, perquè ja no pujarà tant respecte a l'horitzó.

Ara tenim en òrbita la expedició 28 , amb sis astronautes.


Intenteu vore-la algun dia d'aquesta setmana. Sort.





No hay comentarios:

Publicar un comentario