miércoles, 9 de marzo de 2011

Previsió per dijous, divendres i el cap de setmana.

Hem tingut un dia de cel molt nuvolós, amb pressions atmosfèriques altes, poca pluja, vent de llevant i de gregal de moderat a fort, i ambient fresc o fred a causa de la falta d'insolació i del vent.

Al final de la vesprada s'obren clars a la meita nord, on podem vore la lluna creixent, això farà que esta nit, amb menys nuvolositat, les temperatures mínimes baixen al nord.

Les imatges de satèl.lit (http://www.sat24.com/sp) ens mostren com la nuvolositat més important afecta al sud i a l'est peninsular. Les pluges han tornat ha ser fortes a Andalusia. Cap al nostre territori les pluges que s'han registrat han sigut disperses, dèbils i inferiors als 5 l/m². El vent amainarà, tot i que encara bufa fort al litoral d'Alacant. El temporal de mar va de baixa, pero ho farà més lentament que el vent, encara esta nit i demà cap al litoral d'Alacant tindrem ones de 2 a 3 metres.

Les temperatures màximes de hui dimecres han oscil.lat entre els 5ºC de Vilafranca, 8ºC d'Utiel, 10ºC de Villena, 14ºC de Castelló i de València, i 15º d'Alacant.

El mapa isobàric previst per demà a les 13.00h ens indica com el centre de la borrasca es manté al sud-oest de la Península, serà a partir de divendres quan s'acostarà a nosaltres,  la pressió atmosfèrica baixarà i arribaran les pluges més importants.

Demà dijous serà un dia de cel variable, amb més núvols al sud i més ullades de sol al nord. Pot haver alguna precipitació dèbil i molt dispersa cap al sud. El vent bufarà de gregal moderat al nord i fort al litoral d'Alacant. Les temperatures nocturnes baixaran al nord i no canviaran al sud, pel que fa a les màximes pujaran, sobretot al nord, on vorem més el sol.



Pel que fa als següents dies, divendres el cel s'ennuvolarà ràpidament cap al sud, amb precipitacions dèbils de matí, que avançaran cap al nord. A partir del migdia les pluges seran generals i moderades, i entre la vesprada de divendres i la vesprada de dissabte les pluges seran persistents i podran acumular quatitats entre els 20 i els 60 l/m² en 24 hores, amb quantitats superiors de manera més local.


Diumenge canvia totalment la situació, el vent bufarà de ponent, farà sol i les temperatures pujaran de manera moderada, amb valors superiors als 20 graus al litoral.

Com serà la setmana de falles?, a partir de divendres farem una previsió més detallada, amb actualitzacions diàries. Com a primer apunt dir que la pròxima setmana es formarà una nova borrasca a l'oest de la Península, que ens enviarà masses nuvoloses compactes que es juntarà amb vent de llevant en superficie dilluns i dimarts, i que per tant, els primers dies de la setmana el cel gris i les pluges dèbils seran presents.

Vos deixem una anàlisi de les dades de com ha sigut la setmana de falles des de 1938 fins a 2008.



















No hay comentarios:

Publicar un comentario